Убилият съседа си в Димитровград остава в ареста
Убилият съседа си в Димитровград остава в ареста / Darik News

Окръжният съд остави в ареста обвинения за умишлено убийство на свой съсед Тихомир Делчев от Димитровград. В петък вечерта в жилището му на ул. Емилиян Станев, Тихомир и жертвата му- 55-годишния Иван Панев от съседния вход, се събрали на чашка. Между тях избухнал скандал и по разказите на обвиняемия, комшията му обаждал и псувал покойните му родители. 35-годишния Тихомир взел нож и намушкал съседа си многократно в различни части на тялото.

В съдебната зала днес стана ясно, че той има пет присъди- за кражби, за наркотици, за укривателство, за обсебване. От окръжната прокуратура поискаха налагане на най-тежката мярка "задържане под стража". Службеният му защитник пледира за по-лека, като посочи, че клиентът му сам се е предал на полицията, съдействал е на разследването и е направил пълни и подробни самопризнания. В залата стана ясно също, че Тихомир Делчев е инвалид по болест. На съда обаче не бяха представени медицински документи, които да удостоверяват това. Тепърва това ще изяснява експертизата, която ще назначим, обясни прокурорът.

От 10 до 20 години затвор предвижда НК за умишлено убийство. Днешното решение на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.