Търсят работници за бране на малини в Португалия. Заплатите до 910 ?
Търсят работници за бране на малини в Португалия. Заплатите до 910 ? / Darik News, архив
Търсят работници за бране на малини в Португалия. Заплатите до 910 ?
76022
Търсят работници за бране на малини в Португалия. Заплатите до 910 ?
  • Търсят работници за бране на малини в Португалия. Заплатите до 910 ?

600 селскостопански работници за бране на малини в Португалия набира по програма и хасковското Бюро по труда. Очаква се тя да стартира реално в края на февруари или началото на март 2015 г. Работодателите предлагат договор за 3 до 4 месеца, с възможност за постоянно интегриране в компанията. Месечното брутно възнаграждение варира от 855 ? до 1 179 ?, като се формира от заплата 505 ? месечно, средства за храна по 4 ? на работен ден и бонуси за продуктивност от 75 ? до 250 ? месечно, както и заплащане за извънреден труд от 100 до 200 ? месечно. Добавя се и 1/12 от средствата по време на ваканции (83?/месечно) и заплащане за неизползван отпуск (41 ? месечно). След приспадане на данъци и такси, нетното възнаграждение може да варира между 710 ? и 910 ?, в зависимост от описаните допълнителни бонуси, които се получават, обясни директорът на „Бюро по труда" в Хасково Тянко Кондов в предаването „По ръба на деня". Едва трима са до момента кандидатите, съобщи той.

Търсят работници за бране на малини в Португалия Заплатите до 910
netinfo

Работното време е 40 часа седмично с възможност за извънреден труд и ротация на почивните дни. Допълнителни удобства са настаняване без заплащане от страна на работниците и възможност работодателят да финасира пътуването до Португалия, като средствата ще се удържат при първо плащане на заплатата. В случаите, в които работниците останат до края на договора си, средствата за пътуване ще им бъдат възстановени, обясни той.

Сред изискванията са: физическа издръжливост, придобити навици за физически труд, завършено средно образование, като може и основно, при опит в такъв тип работа. Предпочитат се кандидати с предходен опит в селското стопанство, но това не е задължително условие. Приемат се както жени, така и мъже. Препоръчителен е разговорен английски език, но също не е задължително условие, тъй като във фермите вече има българи, които говорят английски или са научили португалски и на място ще помагат.

Кандидатите трябва да изпратят CV с описание на трудовия опит в селското стопанство, за предпочитане на английски език, а при невъзможност- на български, в Дирекция „Бюро по труда" по местоживеене, съобщи още Тянко Кондов. Чуйте го в приложения файл.