Димитровград, бул. Благоев
Димитровград, бул. Благоев / Дарик радио-Хасково
Тунел под рушащите се блокове на бул. Благоев
92497
Тунел под рушащите се блокове на бул. Благоев
  • Тунел под рушащите се блокове на бул. Благоев
Предпазно съоръжение пред рушащия се от години блок  7 на централния бул. „Димитър Благоев” монтираха от община Димитровград. Своеобразният тунел е предпазна мярка предвид риска от фасадите на блока върху тротоара, по който минават стотици пешеходци, да паднат парчета мазилка, както се е случвало и преди. Комисия общински специалисти е обследвала сградата и след отчетения риск са дадени предписания на собствениците на апартаменти да предприемат ремонтни дейности в следващите 3 месеца.

Димитровград, бул. Благоев
Дарик радио-Хасково

Блокът е в изключително тежко състояние, потенциално рисков е и не трябва да чакаме да се случи най-лошото и тогава да търсим виновни и отговорни, коментира за Дарик кметът Иво Димов.

Димитровград, бул. Благоев
Дарик радио-Хасково

Ако в дадения срок собствениците не изпълнят предписанието, общината ще предприеме спешен ремонт, като ще търси от собствениците на жилищата инвестираните средства по съдебен път, допълни той, като подчерта, че тези мерки целят единствено осигуряване безопасността на пешеходците и по никакъв начин не могат да бъдат тълкувани, като наказание за собствениците, подчерта Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.