Трима от Вълче поле с положителни проби за бруцелоза
Трима от Вълче поле с положителни проби за бруцелоза / netinfo

От изследваните до момента 60 души от село Вълче поле за наличие на бруцелоза, за трима е установена положителна реакция към инфекцията. Това потвърдиха от РИОКОЗ-Хасково.

Специалистите обясниха, че това не е означава, че хората са болни от бруцелоза. Кръвните им проби показват положителна реакция, но при самите хора не се проявяват симптомите на болестта. Тримата, чиито имена не се съобщават, веднага ще бъдат насочени към инфекционисти за допълнителни изследвания и прилагане на терапевтични действия.

Днес ще бъдат изпратени за изследвани кръвните проби на още 58 души от Вълче поле. В селото бяха открити три огнища на заразата и бяха унищожени над 150 животни.

Само за една жена от селото -62-годишната Роса Иванова е категорично доказана зараза с бруцелоза и всъщност след поставянето на диагнозата при нея започнаха проверки и изследвания на животните и другите хора във Вълче поле.

Според първоначалните данни, сега установените с положителни реакции към бруцелоза, не са от семейството на Роса Иванова.