/ Снимка: Дарик, архив
Трима свиленградчани са задържани за хулиганство на Бъдни вечер. Младежите, двама братя 20 г. и 24 г. и 27-годишен са разбили врата на къща на улица „Княз Борис“. Младежите, носещи дървени колове са нахлули в дома и ударили с ръка в тила трудно подвижна 58-годишна жена - инвалид, съобщиха от полицията в Хасково.

Мъже се клаха в Старческия в Хасково за кафе

Отправили се към втория етаж, разбили вратата на антрето и нанесли удари с ръце, крака и дървени колове на 44-годишен мъж. Групата продължила по коридора, където срещнали бащата на мъжа на 58 г., когото ударили в главата.

В резултат на това, баща и син паднали заедно по стълбите. В една от стаите на втория етаж открили момче /9 г./ и жена /41 г./, като ударили жената в областта на главата. Хулиганите излезли навън и продължили с ударите си. Срещнали съсед /50 г./ на пострадалото семейство, който също понесъл множество удари по тялото.

След скандал: 38-годишен с нож нападна две жени и мъж

След попадения сигнал, на мястото веднага са изпратени 3 автопатрула, които задържали в района на улицата тримата извършители, двама от които познайници на полицията. Оказало се, че заподозрените живеят на същата улица.

В хода на работата станало известна причината за действията им. В къщата, живеел мъж, работещ като охрана в нощен бар. Предната вечер той не пуснал хулиганите в заведението, което станало причина за агресията им. В момента на нахлуването им обаче, охранителят не си бил в къщи.

Мярката на задържане е била до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Пострадалите са били прегледани в болнично заведение и освободени за домашно лечение, допълниха от полицията.