Тренировъчен лагер Спорт с кучета на стадион Раковски
Тренировъчен лагер Спорт с кучета на стадион Раковски / DarikNews, архив

На последния за тази година национален тренировъчен лагер „Спорт с кучета" е домакин днес и утре Димитровград. Проявата е част от националния календар на Българската републиканка федерация по кинология. На стадион „Раковски" си дават среща собствениците на различни по порода и възраст кучета, обясни координаторът по проект"Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица" - Димитровград" Георги Апостолов.

Община Димитровград вече реализира този проект, чиято стойност е 1 016 669 лв. За разнообразяване на туристическите атракции чрез обособяване на първия по рода си в региона международен киноложки център по програмата за европейско териториално сътрудничество между Гърция и България Димитровград ще получи 869 325 лв., а 147 344 лв. - гръцкия град Александруполис. Предстои обособяването на терени за специализирани киноложки изложби, както и изграждане на зала за обучения в парк „Марица". Целта на двудневния сбор тази събота и неделя е да обменим опит в тренировките и отглеждането на служебни кучета, както и да се даде повече гласност на проекта за киноложкия център, обясни Георги Апостолов.

Тренировъчен лагер "Спорт с кучета" на стадион "Раковски"
netinfo

За 10 ч. днес на стадион Раковски е обявено откриването. До 12.30 ч. следва тренировка послушание. След час почивка и свободно време, от 13.30 ч. започват обучение и подготовка на фигуранти, тренировка защита, обсъждане и от 18 ч.- събрание за анализ на организираните от федерацията прояви през 2011 г. и обсъждане на предстоящите през 2012 г.

Утре лагерът продължава от 8.30 ч. с тренировки следа, послушание и защита. По програма закриването е обявено за 16.30 ч.