Транспортният министър Ангелкова инспектира гарата в Димитровград
Транспортният министър Ангелкова инспектира гарата в Димитровград / Darik News, архив

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще инспектира днес строителните дейности по проекта за модернизиране на трасето Първомай – Свиленград. От 10 часа на жп гара Димитровград тя ще провери напредъка в работата по нейното модернизиране.

Проектът „Електрификация и реконструкция на железопътна линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: Първомай - Свиленград” се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г. и трябва да приключи през 2015 г.

 

Няколко са важните за община Димитровград въпроси, които кметът Иво Димов ще постави. На първо място ще питам има ли проблем с парите по оперативна програма „Транспорт”, защото ако и там се получат някакви забавяния ще е голям проблем за града заради жп надлеза до Водната кула, който се изгражда в момента, а Димитровград е разделен на две части, коментира Иво Димов. Пред министър Ангелкова днес той ще засегне и темата с Водната кула, която общината вече близо 10 години се опитва да придобие, тъй като е собственост на железниците. Сред важните за общината въпроси са приключване на ремонтните работи в подлеза, който към момента е затворен, както и на самата гара, разположена в централната част на града. Надявам се, че ще имам възможност да коментирам с министър Ангелкова и мащабните инвестиционни намерения на консорциума, който има интереси към общински терен в близост до гара Димитровград Север и превръщането му в логистичен център, като ще разчитам на съдействие от нейна страна при необходимост, посочи още димитровградският кмет.