Тракийци откриха паметна плоча с благодарност към Хасково
Тракийци откриха паметна плоча с благодарност към Хасково / DarikNews

Паметна плоча бе открита в Хасково за днешния Ден на Тракия. Лентата прерязаха кметът на общината Георги Иванов и председателят на тракийските организации в страната Красимир Премянов. Паметният знак е разположен в непосредствена близост до паметника на Капитан Петко Войвода в областния град.

Тракийци откриха паметна плоча с благодарност към Хасково
netinfo

Средствата за паметната плоча са осигурени от местното тракийско дружество с помощта и от спонсори. Гранитът за нея е взет от село Гранитово, изработена е от Янка Тодорова, а идеята за надписа е на Красимира Узунова от историческия музей. „С благодарност към Хасково”, е изписано на паметния знак.

С поставянето на тази паметна плоча изпълнихме едно от завещанията на предците си- да се отблагодарим на града и хората в него, че са дали възможност навремето бежанците да намерят тук покой, председателят на тракийското дружество “Георги Сапунаров“ в Хасково Кирил Сарджев.

Тракийци откриха паметна плоча с благодарност към Хасково
netinfo

На церемонията присъстваха също областният управител Добри Беливанов, кметът на Ивайловград Диана Овчарова и българският консул в Одрин Любомир Попов, който е родом от Хасково.