съветници в Хасково
съветници в Хасково / Дарик радио, Хасково
общински съветници в Хасково
97609
общински съветници в Хасково
  • общински съветници в Хасково

Общинските съветници на Хасково отказаха за втори път да си намалят възнагражденията, които получават за работата си в комисиите и оставиха в сила облекчението от 1 лв., за детските градини.

Днес бе 35-тото заседание на местния парламент. Кметът Добри Беливанов за трети път тази година поиска от съветниците да преразгледат решението си за плащането на 1 лв., от родителите. От ГЕРБ обвиниха кмета, че не изпълнява поетите ангажименти за облекчаване на родителите и заявиха за пореден път, че той не е един от тях.

Градоначалникът от своя страна обвините законотворците, че не той, а че те са увеличили таксата за забавачките, защото са гласували за постоянна такса и допълнително плащане от 1 лв.

Напрежението по тази точка от дневния ред ескалира. /Може да чуете в звуковия файл/. Казусът около детските градини е на дневен ред в съда. Състав на Административен съд Хасково ще заседава в края на месеца.

Днес само 5-ма общински съветници подкрепиха искането на кмета за по- скъпа детска градина, 7 се въздържаха, а 16 бяха против.

Без дебати премина докладната записка на опозицията за намаляване на възнагражденията на съветниците, които участват в комисии. Предложението бе отхвърлено.