Със запалени свещи рисуват символа за борба срещу СПИН
Със запалени свещи рисуват символа за борба срещу СПИН / DarikNews, Архив

По традиция димитровградският Детски и младежки център отбелязва днешния Световен ден за борба срещу СПИН, като по инициатива на общинския ученически парламент със запалени свещи ще бъде изобразен знакът- символ на борбата с болестта. Панделката ще бъде изрисувана със светлини в 17 ч., на площада пред сградата на центъра в бившия дом на техниката. Подобна проява учениците организират за трета поредна година, като и сега канят димитровградчани да се присъединят към тях.

Миналата година за изобразяването на панделката- знак против СПИН, бяха използвани 350 свещи, които светиха в продължение на час. Пак тогава от ученическия парламент раздадоха 350 презерватива и информационни материали по темата за превенция срещу СПИН.

 

Със запалени свещи рисуват символа за борба срещу СПИН
netinfo

По повод 1 декември общинският Детски и младежки център на Димитровград обяви и конкурс за електронна картичка на тема: „СПИН-бичът на 21 век". Вчера изтече крайният срок, а днес ще бъдат обявени победителите, за които са предвидени и награди в две възрастови групи: 5-8 клас и 9-12 клас.