Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград / Личен архив на Биляна Колева
Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
76535
Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
  • Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград

Средства за операция в чужбина на млада жена от Димитровград е благотворителната кауза на тазгодишния конкурс за сурвачки, който общината обяви. Постъпленията от продажбата им ще бъдат за 33-годишната самотна майка Биляна Колева, която се нуждае от спешна операция за поставяне на импланти в основата на гръбначния стълб. Подобна интервенция в световен мащаб се прави от 2004 г. През август месец през тази Биляна се е свързала с немска клиника в малкото градче Боген до Мюнхен и проф.  Бертагноли, които след като се запознават с изпратената от нея медицинска документация препоръчват операция възможно най-скоро. За Биляна цената й е непосилна- 36 000 евро. В разкритата дарителска сметка постъпленията до момента са 29 600 лв. За тях помага и сформираната в социалната мрежа общност "Да помогнем на Биляна".

Тъжната история на Биляна започва преди 12 г., когато е бременна със сина си Боян. Тогава за първи път усетила болки в кръста, но ги отдала на бремеността и стискала зъби. До момента претърпява 4 операции от прогресираща дискова херния- първата през 2004 г., втората през 2006 г. Третата от тях обаче- през юни 2010 г., се оказва фатална, разказва младата жена:

"Когато се събудих от упойката с ужас разбрах, че операцията е била извършена на погрешното място, а не там, където имах оплаквания. Попитах лекаря какво се е случило, а той ми каза, че всичко е наред и си е свършил работата". При четвъртата операция, която беше през октомври 2010 г. се оказа, че в следствие на тази погрешна операция, са се образували сраствания, а два от дисковете на гръбначния стълб трябва да бъдат заменени с импланти, обяснява Биляна.

И до момента тя изпитва постоянни силни болки и приема скъпи обезболяващи лекарства. Страхува се, че състоянието й може да се влоши и да се парализира- това би бил изходът за нея, ако не бъде предприета интервенция за смяна на гръбначните дискове.

 

Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
netinfo

Единствените доходи за 33-годишната днес Биляна и 12-годишното й момче са енергийните помощи, които тя получава и детските надбавки. Оцеляват с помощта на нейната майка. Младата жена не може да започне работа, защото болките често я приковават на легло. Два пъти се явявала на ТЕЛК, но от комисията получава отказ с мотива, че дисковата херния вече не е в списъка на заболяванията за освидетелстване.

Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
netinfo

Добри хора вече са помогнали Биляна да събере половината от сумата, като са организирани и редица благотворителни инициативи. Тя не е изгубила надежда, че ще оздравее, за да може пълноценно да отглежда своето дете. Това, което искам, е да бъда здрава! За да съм пълноценен човек и майка на детето си, разказва Биляна. Чуйте я в приложения файл.

 

Номерът на дарителската й сметка е:

 

IBAN: BG46UBBS80021083343930

BIC: UBBSBGSF

Обединена Българска банка

Биляна Георгиева Колева