Съкратиха 25 щата в Общината, паяците минават към Тролейбусен транспорт
Съкратиха 25 щата в Общината, паяците минават към Тролейбусен транспорт / netinfo
Съкратиха 25 щата в Общината
49741
Съкратиха 25 щата в Общината
  • Съкратиха 25 щата в Общината

Нова численост на състава на администрацията от 276 на 241 щатни бройки одобриха на днешното си заседание общинските съветници на Хасково. Причина за мярката е препоръката на финансовия министър Симеон Дянков за съкращаване на 15 на сто от състава на общинските администрации в страната.

Без особено разгорещени дебати премина днешната сесия на Общинския съвет. 47 точки съдържаше първоначално дневният ред, като бяха внесени две извънредни докладни, а други две - бяха оттеглени от вносителя им - кмета на общината Георги Иванов.

Сред приетите днес решения са: промяна в състава на постоянните комисии, промяна на второстепенните разпоредители с бюджетни средства в структурата на Община Хасково, както и откриване на ремонтираната обществена баня в кв. "Република". 

Местните парламентаристи гласуваха и преминаването на "паяците" към "Тролейбусен транспорт". Причината са последните изменения в наредбата за обществен превоз на пътници и товари, според които такъв може да се извършва от физически и юридически лица, регистрирани като търговци, които притежават лиценз и други документи, които се изискват от Закона и въпросната наредба. В случая, за да осъществява своята дейност, "паяците" трябва да бъдат пренасочени към общинско търговско дружество.

Звукова картина от сесията - в прикачения файл: