Съдът ще решава за военните имоти, в Министерството дори нямали актове за собственост
Съдът ще решава за военните имоти, в Министерството дори нямали актове за собственост / netinfo
Съдът ще решава за военните имоти, в Министерството дори нямали актове за собственост
61026
Съдът ще решава за военните имоти, в Министерството дори нямали актове за собственост
  • Съдът ще решава за военните имоти, в Министерството дори нямали актове за собственост

Съдът ще има последната дума за сагата с военните имоти в Хасково. Днес общинските съветници приеха решение Общината да заведе дела срещу Военното министерство за „установяване и доказване собствеността й върху всички поземлени имоти на територията на града и общината, дарени или предоставени й от Министерството, които са с отпаднало предназначение и не се използват за нуждите на Българската армия". В докладната си вносителят - председателят на Общинския съвет Иван Иванов, заявява, че според него това е начинът да се разреши проблема с използването и състоянието на тези имоти в полза на Общината и нейните граждани.

Междувременно стана ясно, че военните нямали акт за собственост за по-голямата част от имотите. Ние им направихме ПУП-ове, на основата на тях те си извадиха някои документи и тръгнаха да продават оная част, която е над бившето ДНА, каза на сесията кметът Иванов. Той цитира документи от архива, според които „Градски съвет - Хасково предоставя въпросните земи на Царската армия за ползване до онзи момент, до който има такава на територията на Община Хасково". В момента армейска част има само на територията, която е към „Кенана", на ул. „Стара Планина", заяви градоначалникът. Той допълни, че през годините почти всички областни градове са получили стотици декари военни имоти.

Подробности за сагата с военните имоти - от кмета Георги Иванов и съветника Евгени Колев в звуковия файл:

Още нещо ново от сесията: от днес в залата на местния парламент съветниците вече гласуват с електронни карти, а резултатите се изписват на електронно табло.