Падна наказание на спецполицай в Административен съд
Падна наказание на спецполицай в Административен съд / Снимка: Дарик радио Хасково /архив/
Делото, с което кметът на Хасково Добри Беливанов оспорва решението на общинските съветници за отпускане на 176 000 лв., за спорт и култура ще се гледа през януари, съобщиха за Дарик радио от Административен съд Хасково /ХАС/.

Първоначално жалбата, подадена от общината, е имала пропуски и е била върната да се поправи, а след това казусът е бил разпределен с компютър на съдия, обясни председателят на ХАС Хайгухи Бодикян. Съдията, който ще нищи казуса го е насрочил за януари 2018 г.

На извънредна сесия местните парламентаристи потвърдиха решението си от октомврийската сесия да се отпуснат 176 000 лв за спорт и култура. Според решението им парите трябва да се вземат от видеонаблюдението. 

Междувременно, в понеделник, в закрито заседание състав на Административен съд Хасково оставя без уважение искането на кмета за спиране на изпълнението на решение №568 на общинския съвет. Това решение не отменя гледането на делото по същество, което както Дарик единствен съобщи, ще се случи през януари. Съдия Пенка Костова е записала в определението, че по делото не са представени доказателства за наличие на конкретни неблагоприятни имуществени последици за Община Хасково, които могат да бъдат квалифицирани като значителна вреда.

Това определение може да се обжалва в 7-дневен срок с частна жалба пред Върховния административен съд.