Димитровград, Габи
Димитровград, Габи / Дарик радио, Хасково
Набрана е необходимата за операция на второкласничката от димитровградското  ОУ „Пенчо Славейков“ сума в размер на 10 000 евро, съобщиха нейните родители Веселина и Валентин Атанасови.
 
Предстои интервенция в Германия за отстраняване на тумор на гръбначния стълб, като все още не е уточнена датата на операцията.
 
С поредица от благотворителни инициативи, на които откликнаха много хора, необходимите средства бяха събрани, за което семейството на Габи разпространи благодарствено писмо:
 
„Благодарим на ОУ ”Пенчо Славейков”, които първи подеха инициативата в помощ на Габи, като организираха благотворителен базар,в който взеха участие всички ученици, техните класни ръководители и родители.
Благодарим на Народно читалище „Христо Ботев – 1902”, че с концерта си тази година решиха да подкрепят Габи. На всички танцьори от танцови състави „Тракия“, които в продължение на три часа танцуваха неуморно.
Благодарим на момичетата за организирания Благотворителен базар, в който се включиха много училища и детски градини, Дневният център за деца с увреждания, Детски и младежки център, много фирми и граждани.
Благодарим на всички наши роднини, приятели, съседи, колеги, на многото познати и непознати за нас хора, които ни подадоха ръка в този труден за нас момент.
Габи е едно лъчезарно и смело дете, тя е боец от самото си раждане и успява да се справи с всяко предизвикателство. Ще успее и сега!
Благодарим Ви мили хора, без ваша помощ не бихме се справили!
Невероятно е чувството да видиш как един цял град се обединява в една благородна кауза.“