/ iStock/Getty Images
В началото на 2022 година ще започне строителството на модерен търговски парк в Хасково и областта.

"Ритейл парк Хасково" ще покрива население от над 110 хиляди души и ще се утвърди като дестинация за пазаруване с регионално значение, съобщиха от кметската управа. Инвестицията в цялата търговска зона възлиза на над 15 милиона евро.

Започна възстановяването на емблематичните тополи в Хасково

Центърът ще бъде изграден върху бившите военни имоти на бул. "Раковски" и ул. "Дунав" и ще е лесно достъпен, отбелязват от общината. В него ще се помещават наложени български и международни търговски вериги с известни брандове, които за пръв път "стъпват" в града.

В комбинация със съседните търговски обекти, Ритейл паркът ще формира обособена търговска зона с търговска площ над 14 500 кв.м. Предвидени са три открити паркинга с над 400 паркоместа.

Търговският парк ще отвори врати в края на 2022 година и ще създаде възможност за откриване на над 80 работни места, а за цялата търговска зона над 160. Инвеститор и управляващо дружество на проекта "Ритейл парк Хасково" е "Тринити кепитъл" АД, утвърден предприемач на българския пазар с опит в успешното реализиране и управление на най-големия Ритейл парк в страната "Джъмбо плаза".

Във връзка с изграждането на търговската зона, кметът на община Хасково Станислав Дечев внася за разглеждане в Общинския съвет извънредна докладна записка. В нея той предлага на общинските съветници да дадат съгласие за безвъзмездното прехвърляне на имот от държавата на Общината.
БТА