Стопля се чак в неделя, през почивните дни ще вали
Стопля се чак в неделя, през почивните дни ще вали / Darik News, архив

Облачно и дъждовно ще е утрото в петък. После от юг на север валежите временно ще спрат и облачността над Южна България за кратко ще се разкъса. За района на Хасково прогнозата с днешна дата е за дъжд с гръмотевици и температури от 7 до 14 градуса.

След пладне обаче отново на много места ще превали дъжд, а в планините - сняг. Привечер над Западния Предбалкан и по високите западни полета дъждът също може да премине в сняг, но без да се образува покривка.

В събота облачността ще намалее над Западна и Централна България до слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се затопли до 12-17 градуса. В неделя ще има разкъсана облачност, която ще намалее през деня и пак ще грейне слънце. Температурите ще се повишат, а затоплянето ще продължи и в понеделник, когато максималните ще са от 15 до 22 градуса.

Във вторник ще превали, на места и с прегърмявания. Ще започне захлаждане. На 9 и 10 март също ще превалява, като остава вероятността в Предбалкана и по високите западни полета дъждът да премине в сняг.

Какво време ще ни донесе март?

През повечето дни на второто десетдневие ще има чести захлаждания, по-чувствителни от 16 до 18 март, и превалявания, като не е изключен и сняг. 

Като цяло месецът ще е топъл, с температури около и малко над средните за сезона, новалежите ще бъдат над нормите. Най-много ще вали между 1 и 16 март и от 27 до 31 март - между 30 и 60 л/кв.м, в планините и до 100 л/кв.м. Средните максимални температури ще са между 9 и 13 градуса, а средните минимални - от -1 до 3 градуса.

"Март няма да изневери на променливия си характер и през повечето дни времето ще бъде динамично с бързи и чести промени", поясни Симеон Матев.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg