Стефан Димитров: 1/10 от улиците по Водния цикъл са с нов водопровод. Кметът Димов: Правим трети колектор
Стефан Димитров: 1/10 от улиците по Водния цикъл са с нов водопровод. Кметът Димов: Правим трети колектор / DarikNews
Стефан Димитров: 1/10 от улиците с Водния цикъл са с нов водопровод. Кметът Димов: Правим трети колектор
72601
Стефан Димитров: 1/10 от улиците с Водния цикъл са с нов водопровод. Кметът Димов: Правим трети колектор
  • Стефан Димитров: 1/10 от улиците с Водния цикъл са с нов водопровод. Кметът Димов: Правим трети колектор

Трите най-мащабни европейски проекти, които се осъществяват на територията на община Димитровград и рисковете пред тях коментира на пресконференция днес председателят на местния парламент Стефан Димитров. От най-дълго време тече изпълнението на електрификацията и реконструкцията на жп трасето Пловдив-Свиленград, част от което е на територията на общината. Все още няма процедура за отчуждаване на терени в района на с. Сталево за надлез там- проблем, по който жителите му многократно организираха протести, тъй като без съоръжението над 2 000 дка обработваеми земи са трудно достъпни за стопаните им, посочи днес Димитров. Той посочи още, че забавяне в изпълнението на другия мащабен европейски проект за магистрала „Марица” има, но очаква тя да се случи, както и че пътят Димитровград-Хасково остава отворен за леки коли, автобуси и камиони под 2.5 тона.

Като проблем при т. нар. Воден цикъл на община Димитровград Димитров посочи, че едва за 1/10 от включените в него улици е подменена не само канализацията, но и водопроводът, което предполага ново разкопаване в близките години или при аварийни ситуации. Сигурен съм, че забавените плащания по този проект към общината ще бъдат осъществени и работата по него няма да спре, защото това създава риск от неизпълнение на заложените срокове, което съответно би довело до санкции, посочи още Стефан Димитров. Чуйте го в приложения файл.

Потърсен за коментар по телефона кметът Иво Димов не пожела да заяви позицията си по въпроса, но посочи: "Няма община, в която по такъв проект водопроводната система да се подменя на 100 процента, а вие си вижте информацията, която съм дал при старта и не ме занимавайте всяка седмица с глупостите на г-н Димитров, защото за мен е безсмислено да коментирам и да се обяснявам." Все пак кметът Димов припомни, че по водния цикъл в Димитровград се полагат 4 км нова канализация и 2 км нов водопровод, а проектът е от 2006 г. и по него са работили трима кметове- Хаджииванов, Димитров и той го финализира. Информацията е публична и който се интересува може да я намери, в момента се асфалтира „Христо Ботев”- ако не сте видели може да видите, изгражда се ІІІ-и колектор, което е най-важното и не ме занимавайте с това какво бил казал г-н Димитров, а го питайте кога той е направил проект за трети мост в Димитровград и Бойко Борисов му го е отказал, препоръча Иво Димов.