Стартираха Есенните музикални дни на Димитровград
Стартираха Есенните музикални дни на Димитровград / Живка Тодорова

Традиционните за Димитровград Есенни музикални дни стартираха от началото на месеца и тази година ще продължат до 21 октомври, като в афиша им са включени концерти, изложби и също вече традиционният Младежки джаз фестивал. От вчера в детските градини на община Димитровград известният джазмен Димитър Русев-Мутата провежда музикално-образователната програма „В приказния свят на джаза”. Днес той гостува при децата от градина „8-ми март”, пред които представи по занимателен и достъпен за тях начин различни музикални инструменти, като бяха прожектирани и музикални анимационни филмчета.

Програмата на Есенните музикални дни продължава на 8 октомври, от 18.30 часа, в камерната зала на КДК с концерт на хасковския хор „Родна песен” с диригент Вела Казакова под мотото: „Родна песен нас навек ни свързва”.

На 15 октомври, също от 18.30 часа, в димитровградския театър е концертът-спектакъл на общинския Забавно-духов оркестър с диригент Доцо Вътков „Кой сте Вие, господин Вътков?”.

На 16 октомври, от 18 ч., в художествената галерия „Петко Чурчулиев” ще бъде открита изложба „Полски театрален плакат” на проф. Лех Майевски, която се организира със съдействието на Полски институт в София, като ще има и концерт на Любомир Толумбаджиев – цигулка.

Младежкият джаз фестивал на Димитровград тази година ще е в дните от 19 до 21 октомври. На 19 октомври, от 18 часа, в зала „Асен Крайшников” ще гостува със самостоятелна изложба-живопис художникът Кънчо Кънев.

Есенните музикални дни ще бъдат закрити на 21 октомври, от 16 ч., на алеята по бул. „България” с концерт на музикални дарования от Димитровград.