Стамболово с най-ниска активност във вота. В Минерални бани и Любимец над 50 %
Стамболово с най-ниска активност във вота. В Минерални бани и Любимец над 50 % / netinfo
Стамболово с най-ниска избирателна активност. В Минерални бани и Любимец над 50 процента
63924
Стамболово с най-ниска избирателна активност. В Минерални бани и Любимец над 50 процента
  • Стамболово с най-ниска избирателна активност. В Минерални бани и Любимец над 50 процента

40.05 процента е избирателната активност към 17.30 ч. в хасковския изборен район, съобщиха от РИК. 96 862 са упражнили до този час правото си на глас, което е в рамките на нормалното, като активност, коментира председателят на комисията Таня Захариева.

Най-висока е активността отново в община Минерални бани- 53 %, следвана от община Любимец с 52 %. 37.16 са гласували в община Хасково. В Димитровградска- 40.71%. Около 40 процента е активността и в останалите общини от изборния район, посочи Таня Захариева. По данните на РИК-Хасково най-ниската активност към вота е в община Стамболово- 29.43 %, където при избори в предишни години бе регистрирана далеч по-висока. 47.34 % е била активността в 29 МИР-Хасково към 17 ч. в парламентарните избори през 2009 г.

8 са новопостъпилите жалби, които отново касаят сигнали за недопускане на застъпници, наблюдатели и представители на политически партии и коалиции в изборните помещения и разпространение на агитационни материали в близост до тях. Тече проверка по последните, но вече проверените не са основателни, коментира Таня Захариева. Проверката на РИК по сигнала, че в Любимец членове на секционна комисия проверявали вота, като отваряли бюлетината преди да бъде поставен втори печат показала, че не е имало подобен случай, каза Таня Захариева. Чуйте я в звуковия файл.