откриха негодно месо
откриха негодно месо / снимка НАП
Близо 13 тона негодни месни продукти спряха от продажба данъчните агенти от звеното за фискален контрол. При извършена проверка на пломбиран камион на територията на месопреработвателно предприятие в област Хасково инспекторите от приходната агенция откриват, че кашоните са с подменени етикети и стоката в тях е с изтекъл срок на годност.
 
При щателна проверка на съдържанието на всички кашони с 12 835 килограма кайма – свинска и телешка, както и свински гулаш, проверяващите от „Фискален контрол“ констатират несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките.
 
През февруари: Спряха контрабанден внос на над 20 тона пилешко месо

Чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки, НАП инициира съвместна проверка с Агенцията по безопасност на храните  и Икономическа полиция. Институциите установяват негодността на стоката и невярното съдържание на придружаващите документи, след което своевременно е наложена забрана върху продуктите и тяхното унищожаване чрез изгаряне.
 
От началото на тази година досега данъчните агенти са извършили 52 608 проверки на фискални пунктове и 14 099 проверки на местата за разтоварване на транспортните средства. Съставени са 249 акта за нарушения и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените санкции 277 700 лева.