Спират камионите по пътя Пловдив-Свиленград
Спират камионите по пътя Пловдив-Свиленград / DarikNews, Архив

Временна организация за движение на тежкотоварни МПС се въвежда днес между 12 и 20 ч. по четири пътни направления в страната. За района на Хасково се ограничава движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона по Път I-8 Пловдив – Свиленград. Мярката ще бъде в сила и на 5 януари в същия часови интервал. Забраната не се отнася за МПС, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Целта е да се осигури по-висока безопасност на движението при засиления трафик през почивните дни, уточняват от агенция "Пътна инфраструктура". И препоръчват на шофьорите да тръгват на път с коли, оборудвани за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват указанията на контролните органи.

Републиканските пътища днес са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от - 7 С° до + 9 С°. Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в област Хасково. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени.