Спират 12 влака от и за Димитровград, село Крум протестира
Спират 12 влака от и за Димитровград, село Крум протестира / Darik News, архив
Спират 12 влака от и за Димитровград, село Крум протестира
47959
Спират 12 влака от и за Димитровград, село Крум протестира
  • Спират 12 влака от и за Димитровград, село Крум протестира

12 влака от общо 18, пътуващи от и за гара Димитровград, ще бъдат спрени, съобщи днес ресорният заместник-кмет по транспорта Христо Колев.

По направлението Пловдив-Свиленград спират четири пътнически и един бърз влак- т. нар "Хебър". В направление Стара Загора - Димитровград от 10 пътували досега, спират 6, като остават само международния Букурещ-Капъ Куле и един пътнически. Спират и двата бързи влака Русе-Димитровград и Димитровград -Русе. По направлението за Момчилград и обратно от 6, влаковете остават четири.

Тази сутрин общината е билаинформирана с телеграма, че по направлението Пловдив-Свиленград спират още 3 пътнически влака, а за Стара Загора- и двата пътнически, което на практика означава, че хората ще могат да се придвижват само с международния, коментира Христо Колев. Чуйте го с още информация в звуковия файл.

Протестна подписка с участието на 218 от жителите на село Крум по повод спирането на влаковете от и за Пловдив внесе днес до местния парламент кметът на селото Златка Тенева. Хората се аргументират, че голяма част от тях се придвижват до работните си места в Пловдив и Димитровград с влака.

3 от предвидените за спиране влакове са изключително важни за Димитровград и категорично ще настоявам да бъдат запазени, още повече, че единият от тях има 40 на сто пълняемост, коментира и кметът на община Димитровград Иво Димов, който за днес си е насрочил среща с представителите на железницата, клон Пловдив.