Спасяват с лодки двама дядовци в Черноконево
Спасяват с лодки двама дядовци в Черноконево / DarikNews

Спасителна акция за двама възрастни от димитровградския кв. Черноконево предприемат аварийните екипи и гражданска защита, които са на мястото на наводнението. Двама дядовци от квартала останали в барака край нивичката си, обсадени от водата, чието ниво в района е близо 2 метра. Всеки момент се очаква да пристигнат спасителни лодки и да започне операцията по издирването на двамата, които според хора от квартала са на възраст над 70 години. Сигналът за липсата им са подали техни близки до дежурния в община Димитровград.

Спасяват с лодки двама дядовци в Черноконево
netinfo

Според Руси Вълев от местната "Гражданска защита" падналите количества дъжд в най-засегнатата част на квартала- западния му край, се равняват на средно голям язовир. По думите му към момента няма основания за обявяване на бедствено положение. Въпреки наводнението ситуацията е овладяна, всички екипи работят, а нанесените щети тепърва ще се установяват. За да бъдат пострадалите граждани и земеделски стопани обезщетени имаме намерение да подадем съответния доклад до комисията по бедствия и аварии, коментира заместник-кметът на община Димитровград Светослав Стойков.

На мястото са и шефовете на местното ВиК и "Електроразпределение". В квартала няма ток, но причината не е в скъсани далекопроводи и електричеството ще бъде възстановено веднага след като това е безопасно.