Спасяваха затиснат от кола мъж в Свиленград
Спасяваха затиснат от кола мъж в Свиленград / DarikNews, Архив

Помощ за затиснат под лек автомобил мъж са оказвали през почивните дни пожарникарите в Свиленград. Инцидентът е станал на на площад „14-ти Март“ в града.

Общо 15 са произшествията, регистрирани за почивите дни в информационния бюлетин на областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Хасково. Три от тях са пожарите, нанесли материални щети. При един от тях, в Ивайловград, загина 95-годишен, трудноподвижен мъж. Пламъците са възниквали от неправилно ползване на отоплителни уреди в стая от къщата на загиналия на ул. „Христо Ботев“.

Пожар в лек автомобил „Ауди“ на ул. „Георги Кирков“ в Хасково и във вила на ул. „Фрезия” в областния град са гасили още огнеборците. Причина за възникване на огъня в къщата на Кенана е техническа неизправност в ел. реле на хладилника. Изгорели са покъщнина, документи, бяла техника и 40 кв. м. покривна конструкция.

 

5 са били пожарите, които не са нанесли щети. В 7 аварийно-спасителни дейности са участвали огнеборците, като 3 от тях са пътнотранспортни произшествия.