СОУ Любен Каравелов - за първи път в състезанието Spelling Bee
СОУ Любен Каравелов - за първи път в състезанието Spelling Bee / netinfo

 

Състезание по правопис на  английски език "Spelling Bee" се проведе за първи път в димитровградското СОУ „Любен Каравелов". В България тази година то се организира за втори път и е насочено към ученици от 4 до 7 клас. СОУ „Любен Каравелов" е сред одобрените за участие общински и държавни училища.

 

Състезанието е под патронажа на министерството на образованието, младежта и науката, а негови организатори са Корпусът на мира, Център за отворено образование и фондация „Америка за България". В САЩ то се провежда ежегодно от 1925 г., като към днешна дата броят на участниците в него е достигнал 11 000 000.

 

12 възпитаници на димитровградското СОУ „Любен Каравелов" спелуваха думи, зададени от журито, в три кръга, като в последния претендентите за първото място останаха двама.

Петокласникът Иван Киров ще представи училището в областния кръг на състезанието, реши комисията. В състава и бяха преподавателите по английски и немски език Магдалена Иванова, Мариела Василева и Силвия Митрева. Училищното състезание отразяваха и каравеловци от гимназиален курс, които участват в ръководените от главния учител Живко Русев клубове по проект УСПЕХ „Млад журналист" и „Аз, фотографът".