След три дни започва налагането на глоби с фиш, които се плащат незабавно
След три дни започва налагането на глоби с фиш, които се плащат незабавно / netinfo

От понеделник ще стартира налагането на глоби с фиш в момента на извършване на нарушението и събирането на сумата на място, съобщават от пресцентъра на полицията.

Със заповед на директора на ОДП – Хасково са определени 93 служители от сектор “Пътна полиция” – Хасково и звената «Пътен контрол» в Районните полицейските управления в областта, които имат право да налагат и събират глоби с фишове.

Глобите с фиш се налагат за маловажни нарушения, които не са създали реална опасност за движението. Размерът на събираните на място глоби е до 50 лв., като в тези случаи на нарушителите не се отнемат контролни точки.

Издаденият за наложената глоба фиш съдържа данни за самоличността на нарушителя и на служителя, наложил глобата; информация за мястото, времето и вида нарушение и данни за размера на глобата, която трябва да се заплати. Фишът се подписва от служителя и нарушителя.

На нарушител, който оспорва извършеното от него нарушение, размера на наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт. От плащането на глоби, наложени с фиш, не могат да се възползват водачи без постоянен адрес в България. На тях задължително им се съставя акт за установено административно нарушение.