В Хасково и общината започна възстановяването на щетите след бурята, която се разрази в града и околните населени места на 5 юни.

БТА

За около 30 минути са паднали 34 литра дъжд на квадратен метър, предава NOVA. Бурята е съборила дървета. Има сигнали и за смачкани коли.

БТА

На територията на общината бяха отработени над 30 произшествия. Те бяха свързани основно с отводняване на мазета на сгради и отстраняване на опасни дървета, препречили пътя или паднали върху електрическата мрежа.

БТА

Няма пострадали граждани, но има доста материални щети. Бурята причини и няколко пожара. Това заяви директорът на Регионалната служба в Хасково Мирослав Сариев.

БТА


БТА

„Шахтите се проверяват редовно. но силният вятър събори и много листа, които ги запушиха. Това причини наводнение на някои места. Отчетохме и пропуски, но предприехме действия, за да предотвратим подобни инциденти в бъдеще”, обясни кметът на Хасково Станислав Дечев.

Хората от хасковското село Малево разказаха, че при бурята са изкоренени 50-годишни орехи. Едно от дърветата е нанесло щети при падането си върху навес за дърва в непосредствена близост до къща. Няма пострадали хора при инцидента, предава БТА.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg