Скандал с гола снимка на съветничка, тя се жалва в прокуратурата
Скандал с гола снимка на съветничка, тя се жалва в прокуратурата / netinfo
Скандал с гол колаж на съветничка от Димитровград
59017
Скандал с гол колаж на съветничка от Димитровград
  • Скандал с гол колаж на съветничка от Димитровград

Фотоколаж с гола снимка на общинската съветничка от Димитровград Катя Панева бе разпространен тази сутрин по имейлите на местни и национални медии. В електронното писмо се твърди: „Скандална снимка на гола съветничка в заседателна зала „Гросето" разпрати на всички местни парламентаристи председателят на общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров. Това информираха съветници от политическа партия ГЕРБ. Те получили голата снимка, вмъкната в докладна за промяна в Правилника за работа на Общинския съвет на електронните си пощи, от председателя на общинския съвет Стефан Димитров. В самата Докладна съветничката Катя Панева настоява за промени, касаещи правото на речи за председателите на сесийни групи." На подател е Петър Карагьозов [mailto:pk_1970@abv.bg], а на Subject: Skandal.

Жалба до районната прокуратура внесе Катя Панева. Тя определи случая като лоша, неуместна и гадна шега или провокация, която цели да омаловажи работата й в местния парламент и докладната записка. Предложението касае предложение в правилника за работа на общинския съвет. Най-гадно е за децата ми, които също имат достъп до интернет и вече видяха този колаж. Надявам се, че авторът му ще бъде открит, каза тя.

Председателят на местния парламент Стефан Димитров посочи, че не за първи път е обект на подобни деяния. Електронният адрес, от който е разпратен колажът, не е неговият личен, както се твърди в писмото. При предишния подобен случай прокуратурата и полицията си свършиха работата и само за 3-4 дни бе открит адресът и дори компютърът, от който са били разпратени съобщенията, каза Димитров. Вярвам, че и сега институциите, които вече са сезирани от Панева, ще си свършат работата, а ако това е нивото на политиката в България, то това е жалко, коментира Стефан Димитров.

Компетентните органи възможно най-бързо да разкрият виновника, апелира председателят на съветническата група на ГЕРБ д-р Вълчо Митрушев. Мога да гарантирам, че не може съветник от ГЕРБ да направи подобно нещо. Директно казвам, че ние се разграничаваме от тази долна публикация. Възмутен съм до дъното на душата си, каза той.

Общинският съветник от БСП Христо Цветков още в неделя получил две докладни от фалшивия електронен адрес на председателя Димитров, в които обаче колажът не присъствал. Вчера пристигнало и писмото с докладната, в която е вмъкната снимката, обработена така, че да създаде алюзия за голота, разказа той.  Това е груба, дебелашка и крайно недопустима постъпка спряво един етичен човек, възпитан и добронамерен, какъвто е Катя Панева, а и спрямо целия общински съвет, каза той.

Чуйте замесените в скандала Катя Панева и Стефан Димитров, както и мненията по темата в приложения файл.