Сладкарски изделия от два цеха в Хасково и на асеновградска фирма, пуснати в магазинната мрежа на града са иззети от здравните инспектори. В сиропираните пасти, чието производство е спряно е открит патогенен стафилокок над нормата.
Цеховете се дезинфектират, а персонала ще бъде изследван, уточни днес доктор Венета Лесова от отдел „Контрол на хранителните обекти и храни”. Още две тематични проверки започва здравната инспекция. Хляб и хлебни изделия ще бъдат проверявани за съдържание на добавки, оцветители и консерванти. Ще бъдат проверявани и апаратите за топла- студена вода.
През изминалата седмица инспекторите са унищожили 22 килограма готови ястия, които са иззети от заведение за обществено хранене. От инспекцията отново не съобщиха кое е ресторантчето, което миналата седмица вкара в болница петима хасковлии.