Хасково, пешеходна пътека тип "Зебра"
Хасково, пешеходна пътека тип "Зебра" / Дарик радио, Хасково
Ще глоби ли МВР община Хасково?
99342
Ще глоби ли МВР община Хасково?
  • Ще глоби ли МВР община Хасково?
Ще глоби ли МВР община Хасково, защото все още не е спазено разпореденото от Главния прокурор Сотир Цацаров за неизрядните пешеходни пътеки? Отговорът на този въпрос според директора на полицията Ангел Цанков трябва да е ясен до края на седмицата. А в понеделник трябва да се знае решението на МВР.

Проверката на пътната мрежа беше по заповед от Сотир Цацаров през пролетта. Оказа се, че Хасковска област е сред регионите с най-лошите зебри. Така се даде срок на собствениците на пътищата за отстраняване на нередностите. Едното разпореждане за премахване на незаконни гърбици, така наречените легнали полицаи, изтече през октомври и сега отново текат проверки.

През септември от община Хасково казаха, че има спечелил обществена поръчка и процедурата по правенето на изрядни пешеходни пътеки е в ход. Че не е така обаче, се вижда и с просто око.

Общо 32 писмени предписания за нередности в пътната маркировка в Хасковска област са издадени до общините и Областното пътно управление миналия месец, каза директорът на полицията в Хасково Ангел Цанков.

Какво следва, ако общините не се справят с ултиматума на Главния прокурор, чуйте в звуковия файл.