Школски директори обсъждаха зимната подготовка, светещи знаци и културни календари
Школски директори обсъждаха зимната подготовка, светещи знаци и културни календари / DarikNews

Подготовката за зимния отоплителен сезон и проблемите, които отделни училища срещат бе сред акцентите в работна среща с училищните директори от община Димитровград, която днес организира кметът Иво Димов. Целта бе да се обсъди дейността на образователните и културни институции, както и на обслужващите ги звена през 2012 и 2013 година, в светлината на целите и принципите на националната образователна политика и акцентите в общинската, обяви експертът „Образование” на администрацията Антоанета Шаркова. В дискусията се включиха и от постоянната комисия по образование на местния парламент, чийто председател Тодор Тодоров постави въпроса с пътуващите учители. Че предстои подписване на КТД, в който тези проблеми ще намерят своето решение, коментира Шаркова.

Подписаното на 25 септември от кмета Иво Димов и началника на полицейското управление в Димитровград Ангел Дулев споразумение за обществен ред и сигурност бе представено по време на срещата. До месец предстои монтирането на 10 светещи пътни знаци със собствено захранване на възлови транспортни участъци в Димитровград, включително и в близост до детски и учебни заведения, съобщи кметът Иво Димов и поиска от школските директори да съдействат за определяне на точните места.

Школски директори обсъждаха зимната подготовка светещи знаци и културни календари
netinfo

Обсъден бе календарът на националните прояви и състезания на образователното министерство с акцент върху ангажиментите на община Димитровград по него, както и годишните програми на историческия музей, градската библиотека и детския и младежки център, представени от директорите им днес.

Школски директори обсъждаха зимната подготовка светещи знаци и културни календари
netinfo

Среща в този формат организираме за първи път и считам, че тя е много полезна и такива дискусии трябва да се случват поне веднъж на два месеца за по-добра координация на отделните институции, които работят с децата, както и за постигане на по-добро взаимодействие между тях, коментира кметът Иво Димов и призова участниците да бъдат активни.