Шегата на страна
Шегата на страна / netinfo

Стефан Цирков, с когото се хванах на бас, че Георги Иванов губи изборите, ще ми счупи телефона от звънене. Усетил, че е сбъркал и иска среща с мене. Да отмени моблога. Предлага ми компенсация някаква. Все пак е заложил личното си МПС /не е ясно дали е в движение/.

Засега му отказвам. Не заради него, а заради неговия вестник. Опитах се да публикувамнещо в този вестник, нещо срещу кмета. Оказа се, че не може. Не защото няма място, а защото е срещу кмета. Тогава се обърнах към другия вестник. Оказа се,че и там не може.

Какво става, когато един депутат няма къде публично да изкритикува един кмет? Демокрацията е в опасност, ще кажат някои.

Всъщност, не само демокрацията е в опасност. В сериозна опасност са и европейските пари, които чакат да бъдат усвоени от българските общини. Особено тези в нашата община. Като чуваме думите на Доган, че кметът ни е потенциаленклиент на прокуратурата, не е ли по-добре такива пари да не попадат в ръцете му? Тя, прокуратурата си знае работата, но и ние трябва да си знаем нашата. Защото ние сме на ход преди прокуратурата. Народната мъдрост казва: “Покритото млеко котето не го лочи”. Нека бъдем предпазливи, за да не плачем после.

Съжалявам, че не мога да си спомня, кой ми доведе Георги Иванов преди осем години. Не вярвам да е бил Христо Василев. Но се сещам, че може да е бил Стефан Атанасов. Ако се окаже, че е той, значи плана за провалянето на СДС е бил в ход още тогава. Дали и другият Стефан е участвал в играта не е ясно. По скоро не. Всъщност не е ли нашият кмет Георги Иванов по-висшата форма на съществуване на Стефан Атанасов /по-висшата форма, или по-висшата фирма/. Защото Стефанатанасовщината се превъплати и възвиси в Георгиивановщината. Жалко, че тези неща тръгнаха от СДС.

Тези избори ще минат. Ще дойдат други. Още от сега започваме да се готвим за тях. Предлагам да регистрираме няколко партии: Цигане за Хасково; Помаце за Хасково; Турце за Хасково. Не е много европейско, но ще свърши работа. Лесно ще намерим хора за ръководствата и листитие. Вероятно ще се намерят и спонсори. Тогава ще можем да спретнем и една по-голяма коалиция. Например: Хасково – вчера, днес, утре и вдругиден. Това “вдругиден” е много важно. Показва, че коалицията е отворена и към други партии, които тепърва ще се регистрират.

Чувам и друго. Готви се създаването на Партия на клиентите на прокуратурата. Създаден е инициативен комитет. Участвуват само подбрани хора –подбрани от прокуратурата. Лично главният прокурор ще им бъде поръчител. Вероятно ще си имат и печатен орган. Може да вземат на готово някой хасковски вестник, а може и да създадат нов. Например: вестник “Обвинителен акт”. В него задължително ще се публикуват обвинителните актове на подбраните хора. Ще има и проекто-обвинителни актове за новите кандидати за членство в партията. Все пак партията ще си остане елитарна. Обикновени данъкоплатци няма да се допускат.

В заключение искам да кажа, че е добре на изборите да избягваме бюлетина №5. Има много други по-добри варианти. Шегата на страна. Изборите са сериозно нещо.

Христо Бисеров, Депутат от 40-то Народно Събрание