Шефът на Пайнер води листата на ГЕРБ в Димитровград
Шефът на Пайнер води листата на ГЕРБ в Димитровград / netinfo

Доктор Вълчо Митрушев е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Димитровград. Номинацията му беше официално обявена след като на партиен форум другият обсъждан претендент за градоначалник Митко Димитров си е направил самоотвод. Собственикът на „Пайнер” е отказал да се включи в кметската надпревара заради бизнес ангажиментите си. Митко Димитров обаче ще бъде водач на съветническата листа на ГЕРБ в Димитровград. Пълният състав на листата ще бъде ясен до 15 дни.

В края на месеца се очаква Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърдят окончателно и канидатурата на доктор Митрушев за кмет. Той работи в димитровградската болница „Света Екатерина” и е един от собствениците на фирма „ХИМТЕКС”. Като основен приоритет в евентуалната си кметска дейност Вълчо Митрушев определи борбата с корупцията, но отказа да посочи корумпираните структури в Димитровград.

За сътрудничество на общинско ниво в предстоящите местни избори ГЕРБ води разговори с Атака, земеделците на Анастасия Мозер и с пенсионерски организации.

Доктор Митрушев е четвъртият официално известен кандидат за кмет на общината. Първи намерението си да се състезава за трети мандат обяви сегашният градоначалник Димитър Хаджииванов. Той беше издигнат от обществен съвет. Въпреки несъгласието на червените димитровградски лидери обаче вероятно кандидатурата на Хаджииванов ще бъде подкрепена от централното ръководство на БСП. Че ще се кандидатират за градоначалническия пост заявиха и димитровградският лидер на ВМРО Любомир Богданов и доктор Елена Иванов, която ще бъде и водач на съветническата листа на „Ред, законнодст и справедливост”.

Следващата седмица ГЕРБ ще обяви кандидатите си за градоначалници на Хасково и Харманли, съобщи областният координатор Иван Петров. На представянето на доктор Митрушев в Димитровград днес присъства и Антон Иванов, който се очаква да бъде претендентът на ГЕРБ за кмет на Хасково.