Сестра Галя от хирургия плати за свободата си
Сестра Галя от хирургия плати за свободата си / netinfo

Медицинската сестра от хирургия Галя Асенова, която беше арестувана заради 26 кг хероин вече не е зад решетките. Преди седмици пловдивските магистрати са уважили искането й за налагане на по-лека мярка. Сестрата, от която беше иззета пушка с цев на калашников, беше под постоянен арест в хасковското следствие. За промяната на мярката й пред Дарик потвърди авдокатът й Веско Георгиев. Той заяви, че медицинската сестра е освободена срещу 5 хил.лв. парична гаранция.

По непотвърдена информация килията е напуснал и другият арестуван за хероиновия канал Веселин Бъчваров - Буцата. Той пък е с мярка - домашен арест. Единственият, който е нямал техния късмет е Людмил Димитров. Боксовият треньор остава зад решетките.

Димитров се сочи за човекът, който е трябвало да пренесе през границата до Холандия 26 кг. хероин. За Галя Асенова се оповести, че е била координатор в схемата, а Буцата е бил помагач. Тримата бяха арестувани в началото на юни, като соченият за основен организатор на канала Сехчо, съпруг на Галя Асенова, все още се издирва. Не се потвърди слуха, че малко след излизането си от ареста сестрата се е върнала на работа в болницата. Тя все още се води в неплатен отпуск и не е поискала той да бъде прекратен.