СБЖ в Хасково зарадва с дарение бъдещ журналист
СБЖ в Хасково зарадва с дарение бъдещ журналист / DarikNews

Приет тази година студент по специалността „Журналистика” в СУ „Св. Климент Охридски” от Хасково получи финансово „На добър час” от местното дружество на Съюза на българските журналисти. Веселин Вълчев бе изпратен с пожелания за успешно завършване с парично дарение на скромна церемония. По-голямата част от сумата в размер на около една семестриална такса бе осигурена от голям приятел на местните медии. За да допълни съдържанието на плика, който днес Веселин Вълчев получи, дружеството отвори и собствената си каса.

Дарението бе връчено от председателя на местната структура на СБЖ Николай Грудев. Той пожела на Веско да бъде отличен студент и бъдещ колега, но му препоръча и да не забравя призива от първия стих на студентския химн след лекциите и упражнеията по време на следването. 19-годишният хасковлия обеща да се възползва от предложената му възможност да кара летни стажове в местни медии и да работи по любимите си теми спорт и политика.

 

Това е втора поредна инициатива на гилдията за 120-годишнината от началото на организираното журналистическо движение в България. През пролетта хасковското дружество дари над 100 тома литература на Дома за възрастни хора в местността Кенана.