Самозапалилият се в Димитровград имал 12 000 кредит
Самозапалилият се в Димитровград имал 12 000 кредит / DarikNews
Самозапалилият се в кв. Марийно имал 12 000 кредит
64520
Самозапалилият се в кв. Марийно имал 12 000 кредит
  • Самозапалилият се в кв. Марийно имал 12 000 кредит

31-годишният мъж от Димитровград, който тази нощ се самозапали в жилището си на ул. Родопи в димитровградския кв. Марийно, бил под заплаха от банка-кредитор да освободи апартамента, разказаха негови роднини. Георги Костов теглил 12 000 лв. заем, за да плати за дома, който се помещава на 1-я етаж в краен жилищен блок на ул. Родопи в кв. Марийно. Докато работил в леярен цех изплащал вноските, но след като бил съкратен, това станало непосилно за него, разказа чичото на Георги- Ангел Костов. От немотия го е направил и от безизходица. Получаваше тия писма, че ще го изкарат от жилището. Какво да прави човека с две малки деца е. Хващаше се на работа, но за по ден, а плащането е 10-20 лв., каза още чичото.

Сестрата на Георги, която гасила пламъците заедно с жена му, отказа да разговаря в журналисти. През затворената врата на апартамента каза, че брат й с жена си е в пловдивска болница.

Самозапалилият се в Димитровград имал 12 000 кредит
netinfo

В тази стая Георги Костов се е заключил и се е  залял с бензин. В семейството често е имало скандали заради финансовите проблеми, но мъжът никога не е коментирал или заплашвал, че ще посегне на живота си. Отчаянието му обаче явно е взело връх снощи, когато също е имало разправия заради липсата на пари. Георги Костов е с 30% изгаряния. 26-годишната му приятелка, която се е опитала да гаси пламъците по дрехите му е с 10 % изгаряния на двете ръце. Kогато Георги се е запалил жена му го е прегърнала. Двамата са настанени в болница в Пловдив.

Самозапалилият се в Димитровград имал 12 000 кредит
netinfo

Прави впечатление, че по-малко от час след този инцидент е подпален микробус, собственост на първия братовчед на самозапалилия се. Колата се е намирала в райна на Горски разсадник на ул. „Ивайло" в Димитровград. Колата е била без акумулатор, тъй като преди време е била иззета от служителите на Горското, заради пренос на дървен материал. Огнеборците са констатирали, че пламъците са тръгнали от предна лява гума. Запознати твърдят, че едва ли има връзка между двата случая.

В звуковия файл чуйте чичото Ангел Костов и сестрата на самозапалилия се Георги Костов.