/ dariknews.bg
Само две политически партии са внесли депозит от 1000 лв. за лепене на агитационни материали за изборите на 26 май в Община Хасково - ГЕРБ и Зелените, информират от общинската администрация.

Със заповед на кмета Добри Беливанов от 24 април са определени 28 места за лепене на агитационни материали. До 2 юни от политическите партии трябва да ги премахнат. В противен случай общината ще задържи депозита или ще им наложи административна глоба. 
 
14 души от община Хасково ще гласуват в подвижна избирателна кутия

Наказателно постановление, съставено по чл. 186 ал. 3 от Изборния кодекс за санкция от 1000 лева, издадено през 2017 година за неотстранени в срок плакати на политическата сила, която представлява, е връчено на Корнелия Нинова.

Партиите в Хасково се карат за СИК-овете

Към момента няма постъпило плащане и затова вземането е дадено на публичен изпълнител, информират от общината в Хасково. И допълват, че това е първият случай, в който успяват да връчат наказателно постановление на лидер на партия.

149 СИК ще работят за евроизборите в община Хасково

Такива постановления са издадени още за ДПС и ДОСТ. Според действащите законови разпоредби те са изпратени в софийските райони Овча купел и Изгрев, където са регистрирани по постоянен адрес лидерите им, но не са получени от тях.

Междувременно с решение на ЦИК са определени 43 СИК в Община Хасково, където за изборите на 26 май ще има машинно гласуване. 7 от секциите са в селата. В общината вече е създадена организация за осигуряване на електрическо захранване за машините.