Само 7 оправдани при дела в хасковските съдилища
Само 7 оправдани при дела в хасковските съдилища / netinfo
Само 7 лица са получили оправдателна присъда, след образувани от прокурорите в областта дела срещу тях. Освен по тези случаи, обвинителите са протестирали пред по- горна инстанция и други съдебни решения от съображине, че прочетените присъди са незаслужено ниски.

Това съобщи обвинител номер едно в Хасково Иван Ванчев, който отчете по- голямо натоварване на прокурорите в региона за първото полугодие на 2007 година, но и по- голяма активност в писането на актове. 782 са внесените в съда от януари до юли, броят на постъпилите преписки е 2 хиляди 251. 665 от тях са приключени за срок от три дни, като няма нито един случай на просрочване по вина на прокуратурата.

Намалял е ръстът на детската престъпност, 77 от производствата са за трафик на наркотици. Единственият негативен показател за работата на ведомството в Хасково са върнатите от съда дела. 40 е техният брой за шестмесечието, при 21 за същия период на миналата година.

4 са незаетите към момента щатове за прокурори в Свиленград и Хасково, което затруднява работата, коментира пред Дарик радио прокурор Ванчев.