"Дрипшоп", Младежка театрална школа "Апропо"
"Дрипшоп", Младежка театрална школа "Апропо" / Дарик радио, Хасково
"Дрипшоп"
96759
"Дрипшоп"
  • "Дрипшоп"
С премиерата на „Дрипшоп“  театрална школа "Апропо" към Детски и младежки център в Димитровград препълни снощи салона на бившето кино „Химик“. От 17-те си възпитаници ръководителят на школата Делчо Тодоров получи „Оскар“ за работата си с тях. Догодина „Апропо“ ще чества 10-годишнина от създаването си и ангажираните с нея вече обмислят програмата за празника с подкрепата на директора на ДМЦ Радка Тодорова.

"Дрипшоп", Младежка театрална школа "Апропо"
ОПДМЦ, Димитровград

Премиерата на „Дрипшоп“ е част от първото издание на Младежки театрални празници в Димитровград. Вчера те стартираха с Куклено-театрална творческа работилница също в бившето кино "Химик", която продължава и днес, а тази вечер от 18 часа e планирано да представи там наученото.
Кулминацията в програмата на димитровградските младежки театрални празници е утре- 28 март, когато в общинския театър ще бъде представена биографичната книга "Добър вечер, Столетие мое" за голямата българска актриса Стоянка Мутафова. Автор е дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки. Срещата-разговор с двете ще е в салона на ОДТ "Апостол Карамитев" на 28 март от 19 часа. Входът е свободен, но с покани, които желаещите да присъстват могат да получат от касата на театъра.

"Дрипшоп", Младежка театрална школа "Апропо"
ОПДМЦ, Димитровград

Идеята за празниците е на Младежка театрална школа "Апропо" и Детски и младежки център.  Целта е да бъдат провокирани децата и младите хора да се обърнат към театралното изкуство, коментират още организаторите. За второто издание догодина, когато ще е и 10-годишнината на школата, те планират да поканят подобни школи от други населени мести, за да обменят опит и да се представят на димитровградска сцена.

Звукова картина, част от младите актьори и ръководителя им Делчо Тодоров чуйте в приложения файл.