С 26 атракциона стартира димитровградският панаир
С 26 атракциона стартира димитровградският панаир / Дарик радио, Хасково

Димитровградският панаир започва от днес в парк „Марица“. Вчера бе крайният срок за желаещите да наемат търговски площи там да подадат заявление в общината. Таксите и тази година са без промяна- 1.70 лв./кв. м за заведения и 0.60 лв. кв. м за търговците.

4 заведения за скара-бира, 26 атракциона, стрелбища, павилиони за понички, дюнери, локум, царевица, памук и др. очакват от днес до 2 септември димитровградчани и гостите на града в парка.

С 26 атракциона стартира димитровградският панаир
netinfo

Сред първите, заели мястото си на димитровградския панаир е майстор Алеко от Хасково, който предлага мекици с 10 ст. По-скъпи от миналата година на цена от 0,60 лв. Поничките и пирожките са по 1 лв.

С 26 атракциона стартира димитровградският панаир
netinfo

 

Вече е монтирана и украсата за откритата сцена в парка- сламената двойка във фолклорни носии от миналата година. На 29 август, понеделник, от 19 ч., там ще е концертът „Сребро в косите ти“ с участието на певчески групи от пенсионерските клубове в общината, който е част от програмата за Празника на Димитровград, която стартира в петък- 27 август. Другото атрактивно събитие от тазгодишната програма- приготвянето на лютеница в гигантски тиган, е насрочено за 30 август от 18.30 ч.