Родители: Госпожа Георгиева е невинна
Родители: Госпожа Георгиева е невинна / netinfo
Подписка в защита на учителката Антоанета Георгиева започнаха родители на деца от училище “Паисий Хилендарски”.

Те подкрепят педагожката, която бе обвинена, че е ударила шамар на първокласника Данчо и по този начин му е нанесла хематом и кръвонасядания по главата. Травмите са освидетелствани пред съдебен лекар, но има съществено разминаване, между фактите, описани в документа, и разказа на пострадалото дете, изложен в жалбата до просветния инспекторат.

Това изтъкна експертът по начално образование Христина Боева, при проверка на място в училището. Тя също декларира подкрепа за учителката, която категорично отрича да е удряла своя възпитаник.

Момчето е хиперактивно и след преглед пред комисия от психолози е преценено, че се нуждае от опеката на ресурсен учител. Освен, че е пречил на съучениците си с буйните си прояви, Данчо е удрял свои връстници и си е събувал панталоните пред тях, разказаха деца пред Дарик радио.

Родителите на Данчо са получили разрешение да го преместят в друго училище. Според тях детето им е мирно и кротко и затова в началото на учебната годината са възразили срещу свикването на комисия, която да прецени дали детето се нуждае от специални грижи.

Очаква се проверката на случая, която извършват експерти на просветния инспекторат да продължи и утре, а до тогава госпожа Георгиева продължава да води занятията в училище “Паисий Хилендарски”.