Родилка почина след секцио в Свиленград
Родилка почина след секцио в Свиленград / Darik News, архив

45-годишна родилка е починала в свиленградската болница, информират от областна дирекция „Полиция". Бременната в 8 месец свиленградчанка постъпила на 18 юни в МБАЛ-Свиленград с предлежаща плацента и хеморадичен шок. Назначена била спешна операция секцио за изваждане на детето.

След операцията здравословното състояние на майката се влошило и на 19 юни, в 9,47 часа, починала в отделението за реанимация. Назначена е аутопсия и е образувано досъдебно производство по чл.123, ал.1 от НК, информират от полицията. Текстът от закона гласи: "Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

За 45-годишната жена бремеността е след пореден опит ин витро, направен в "софийска клиника, като предходните са били неуспешни. От първия месец бремеността е била проблемна, с кървене, като жената се е пазила изключително много и няколко пъти е лежала в болницата за задържане, разказват от МБАЛ-Свиленград.

В петък, в 8-я месец, с обилен кръвоизлив тя е отишла в спешния център на града, където е колабирала, след което е била насочена към родилното. Там също е колабирала и веднага е била вкарана в операционната зала за секцио. Детето е било живо, но с недобри показатели- малко над 1 кг и веднага е поето от екип неонатолози. От днес е на самостоятелно дишане, до вчера е било на командно, но състоянието му остава критично, уточняват от болницата в Свиленград. Направихме всичко възможно за родилката и съм категоричен, че в случая няма допусната лекарска грешка, коментира управителят й д-р Ермов.