Републикански турнир по пожароприложен спорт в Свиленград
Републикански турнир по пожароприложен спорт в Свиленград / Община Свиленград

Републикански турнир по пожароприложен спорт ще се състои на 9 май в Свиленград за втора поредна година. Най-добрите десет отбора на страната, класирали се на последното републиканско състезание във Варна, ще се състезават за трофея „Купа Свиленград”. Младежки противопожарни отряди от Свиленград, Шумен, Ловеч, Велико Търново, Варна, Пловдив, Кърджали и други ще се представят на стадион „Колодрума” в дисциплините бойно разгръщане на състезателна пътека и щафетно бягане с препятствия.

За отбори от Хасковска област - от Хасково, Ивайловград, Димитровград, Тополовград, които също ще участват, ще се проведе паралелно класиране за областен шампион.

Турнирът се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Българска федерация за пожароприложен спорт и Община Свиленград. За откриването му, което е насрочено за 9 май, на стадион „Колодрума” се очаква да пристигнат  главен комисар Николай Николов - ръководител на ГД „ПБЗН” и Трифон Гидиков - президент на федерацията.