/ iStock/Getty Images
Културен дом „Химик“  в Димитровград ще бъде ремонтиран основно отвън и отвътре по проект на стойност 3,719 млн. лева. Това е съобщил на пресконференция кметът на общината Иво Димов, цитиран от общинския пресцентър. Обектът е една от знаковите сгради в общинския център.

"Освен ремонтните дейности ще се подмени осветлението, сцената, озвучаването, за да може сградата да се превърне в една алтернативна сцена за културата", е пояснил на брифинга Димов.

Мостът над река Меричлерска вече е ремонтиран

Акценти в реновирането са цялостен ремонт на съществуващия киносалон и превръщането му в съвременна многофункционална зала за театрални представления, концерти и конференции. Ще се направи рампа за хора в неравностойно положение от североизток.

Покривът изцяло ще бъде подменен. Изцяло ще се реновира ВиК мрежа и ел. инсталацията. Отоплението ще бъде преоборудвано на газ, предвиждат дейностите. Проектът ще бъде изпълняван като обособена част от инвестиционната програма на община Димитровград и е част от проектите, включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Димитровград.