Ремонт за 160 000 лв. на басейн Химик. Аквапарк ще става Кораба
Ремонт за 160 000 лв. на басейн Химик. Аквапарк ще става Кораба / DarikNews
Ремонт за 160 000 лв. на басейн "Химик". Аквапарк ще става "Кораба"
64069
Ремонт за 160 000 лв. на басейн "Химик". Аквапарк ще става "Кораба"
  • Ремонт за 160 000 лв. на басейн "Химик". Аквапарк ще става "Кораба"

Ремонтни дейности на стойност 160 000 лв. започнаха по единствения общински басейн в Димитровград- „Химик”, съобщи днес кметът Иво Димов. За целта местният парламент гласува до 200 000 лв. по докладна от Петър Томов. Надявам се, че ремонтите ще приключат до началото на активния летен сезон и т. нар. плувно лято и Димитровград вече ще има басейн, който отговаря на всички изисквания за пречистване на водата, коментира днес кметът Иво Димов. Той не изключи варианта да се наложи увеличение на входната такса, но уточни, че това ще реши местният парламент.

Ремонт за 160 000 лв на басейн "Химик" Аквапарк ще става "Кораба"
netinfo

Той сподели и, че е готов идейният проект за превръщането на някогашният комплекс „Кораба” в модерен аквапарк. Той включва три пързалки, преливник за изкуствени вълни, закусвалня и открит бар. Намеренията са през тази година да бъде изготвен работният проект и да бъде включен към този за цялостното модернизиране на парк „Марица”, с който общината да кандидатства за европейско финансиране в новия програмен период. Около 7 млн. лв. ще е стойността на разработката, прогнозира днес Иво Димов.

Ремонт за 160 000 лв на басейн "Химик" Аквапарк ще става "Кораба"
netinfo

Неучебен ще е утрешният съботен ден за димитровградските ученици, които от 9 ч. сутринта ще участват в традиционния спортен празник на стадион „Раковски”. Очаква се там да се съберат над 500 деца, допълни началникът на отдел „Хуманитарни дейности” Антоанета Шаркова.

 

 

Кмета Иво Димов и Антоанета Шаркова чуйте с още информация в звуковия файл.