Стефан Димитров, Меморандум
Стефан Димитров, Меморандум / Дарик радио-Хасково
Реформаторите с меморандум за скоростен път Стара Загора-Хасково-Кърджали-ГКПП „Маказа“
92917
Реформаторите с меморандум за скоростен път Стара Загора-Хасково-Кърджали-ГКПП „Маказа“
  • Реформаторите с меморандум за скоростен път Стара Загора-Хасково-Кърджали-ГКПП „Маказа“
Меморандум за разработване на план и осигуряване на финансиране за изграждането на скоростен път между Стара Загора, Хасково и Кърджали до ГКПП „Маказа“ подписаха днес водачите на листи от коалиция „Реформаторски блок- Глас народен“ трите региона. Осъществяването на този проект ще свърже трите области с Трансевропейски коридор №9 и ще даде тласък за развитието на индустриална зона „Тракия“, коментира водачът на реформаторите в Хасково Стефан Димитров. Под меморандума подписи положиха водачите на листите  и за Стара Загора Димитър Танев и за Кърджали Денислав Генчев. В него те поемат политическа ангажимент да работят за осъществяването на проекта за изграждане на скоростен път между трите области, който води до ГКПП „Маказа“.  

„Като водачи на листите на коалиция „Реформаторски блок- Глас народен“ ще работим в Народното събрание за разработване на план и осигуряване на финансиране за изграждането на този скоростен път, който е възможност за развитие и на трите региона. Убедени сме, че така ще намалим и броя на пътно-транспортните произшествия.“, се казва в меморандума.

Стефан Димитров, Меморандум
Дарик радио-Хасково

По предварителни данни, ако скоростният път бъде изграден при среден трафик на денонощие от около 4000 леки автомобила и 1700 товарни, ще се стигне до икономии на работни часове, гориво и смазочни материали в размер на около 200 000 лева на денонощие. Скоростният път се предвижда да бъде изграден с по две самостоятелни платна за движение във всяка посока, разделителна ивица между тях не по-малка от 2 метра, предпазна телена ограда, площадки за отдих и площадки за принудително спиране. Максимално допустимата скорост за движение се предвижда да бъде 120 км/ч. Изграждането на пътя ще намали задръстванията от автомобили в Хасково, както и в другите градове, защото товарните камиони няма да навлизат в територията на населениет места, а ще минават през обходен маршрут, коментира Стефан Димитров.

Облекчаването на потока на пътници и товари ще засили икономическите връзки между държавите от Европа и Близкия Изток. Създаването на подобна инфраструктура ще даде тласък за развитието на индустриална зона „Тракия“ и за откриването на нови работни места, посочиха още от „Реформаторски блок- Глас народен”  при подписване на меморандума в Хасково. Според тях изграждането на скоростния път е и стъпка към ефективно привличане на инвеститори в област Хасково.

Инициативата за този меморандум е на Стефан Димитров, подкрепена изцяло от нас, посочи Димитър Танев. Колегата му от Кърджали Денислав Генчев бе категоричен, че подписаният днес документ, е пример, че общите усилия водят до сигурен успех.

Стефан Димитров, Меморандум
Дарик радио-Хасково

След като ние подписахме меморандума и той е заверен от нотариус, ще го предоставим за присъединяване на всички политически партии в трите района- Хасково, Стара Загора и Къджали, които участват с кандидатски листи в тези избори, посочи Стефан Димитров.