Редник Койнарски все още с опасност за живота, още 7 от войниците заминават за София
Редник Койнарски все още с опасност за живота, още 7 от войниците заминават за София / netinfo

Още 7 от военослужещите пострадали при катастрофата край Хасково ще бъдат транспортирани във Военномедицинска академия- София. Снощи там бяха откарани четирима от най- тежко пострадалите.

Тежко остава състоянието на 24- годишния кадрови редник Иван Койнарски. Той е със 4 счупвания на таза и вътрешни кръвоизливи. В момента редник Койнарски се намира в реанимацията на ВМА- София, има стабилни жизнени функции, но е с опасност за живота.

Другите трима тежко пострадали при вчерашната катастрофа са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. Младши сержант Даниел Йорданов е със счупена ключица, кадрови редник Костадин Петров е в интензивно отделение със счупване на дясното бедро и черепно-мозъчна травма. Четвъртият тежко пострадал военнослужещ е 28- годишният Росен Хаджиев, който също е със счупен таз.

Около обяд днес се очаква още 7 от военослужещите да бъдат транспортирани за обстоен преглед и лечение във Военна академия София, останалите трима ще бъдат откарани за изследвания в Пловдив. Състоянието на всички е стабилно.

Общо 16 кадрови и наборни военослужещи са пътували в транспортния автомобил „Мерцедес”, който в момента на катастрофата е управляван от 26- годишния Николай Николов, който няма сериозни наранявания от инцидента.