Речта на селския крал
Речта на селския крал / netinfo
Речта на селския крал
67057
Речта на селския крал
  • Речта на селския крал

„Кокошка да замени лъва от българския греб, кокошка да е всяка вечер на челно място в централните новини, само селяните ще опряват тази държава!" Цитатите са на един селски крал, който тази вечер може да гледате на сцената на хасковския театър.

Моноспектакълът „Речта на селския крал" е написан от Румен Леонидов, драматичната версия и режисура са на Елин Рахнев, а актьорът е Диян Мачев. Премиерата му е тази вечер е от 19.00 часа.

Монологът на малкия Мавруд е трагикомична изповед, в която се оглеждат учудването, възмущението и болката на повечето будни българи, несъгласни с наложения им пластмасов модел на живеене, дишане, хранене и правене на любов. „Посланието е да не слагаме ДДС на сълзите, на усмивките и мечтите си. Нито сме първи, нито последни в търсенето и в съпротивата на това да се подмени естествения ход на историята с изкуственяци, с ментета не само в яденето, но и в мисленето, в отношенията". Това споделиха за спектакъла Румен Леонидов, Диян Мачев и Елин Рахнев. Чуйте ги в приложения файл и част от моноспектакъла.