Раздават изборните книжа на СИК по график
Раздават изборните книжа на СИК по график / Областна администрация-Хасково

153 СИК в община Хасково ще получат днес материалите и книжата за втория тур на изборите за президент вицепрезидент. От 12 часа изборните книжа ще получават комисиите от селата, в 13 часа- 11-те СИК, където ще има машинно гласуване и след това всички останали, информират от общинската администрация.

Създадена е организация за извозване на членовете на СИК до избирателната секция, за да могат да подредят материалите в помещението за изборния ден.

Две възможности за гласуване на хората с увреждания утре отново са осигурили от община Хасково. Единият вариант е те да упражнят правото си на вот в подвижната СИК, базирана в Младежкия център. Членовете на комисията с транспорт, осигурен от общината, ще посетят заявените адреси. Телефонът за връзка с подвижната СИК е 038 603 413.

Община Хасково е организирала специализиран превоз за хората със зрителни и физически увреждания. Бус с падащ борд ще е на тяхно разположение, за да ги превози до СИК в 79 (Клуб на инвалидите на бул. България 165). Заявки от желаещите да бъдат превозени до избирателната  секция ще се приемат и в изборния ден на телефони: 038 590 164 и 0886 500 771, информират от община Хасково.